Νυμφαίο - Καταφύγιο καφέ αρκούδας
Travel News

Αρκτούρος : Δημοσίευσε τον απολογισμό του έργου του για το 2022

Τον απολογισμό του έργου του για το 2022 δημοσίευσε ο Αρκτούρος. Μέσα σ’ αυτόν γίνεται λόγος για τα επιτεύγματα της οργάνωσης, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από μερικά, εντυπωσιακά κατά περίπτωση, στατιστικά στοιχεία.

Ειδική αναφορά γίνεται στο έργο που επιτελείται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο και στον Αετό Φλώρινας. Τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις επισκέφτηκαν 49.778 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 60% σε σχέση με τους 31.178 επισκέπτες του 2021. 

Στο Κέντρο ξεναγήθηκαν 98 σχολεία. Θετική εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή 6.452 μαθητών και 720 εκπαιδευτικών στα 195 εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από τον Αρκτούρο το 2022. Σημειώνεται πως οι εκδηλώσεις αυτές δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου. Αντιθέτως, υλοποιήθηκαν σε 38 διαφορετικούς Νομούς της Ελλάδας, αλλά και σε Κύπρο, Η.Π.Α., Ολλανδία και Βέλγιο.

Αρκτούρος : Η δράση στο πεδίο και οι… φιλοξενούμενοί του

Σημαντική ήταν η δράση του Αρκτούρου και στο πεδίο… της μάχης για την περίθαλψη και την προστασία της άγριας ζωής. Το 2022 η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου δραστηριοποιήθηκε σε 67 περιστατικά διάσωσης και περίθαλψης ζώων και σε 84 περιπτώσεις αλληλεπίδρασης ανθρώπου & άγριας ζωής, σε 21 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας. 

Αρκτούρος: Αρκούδα στο καταφύγιο του Νυμφαίου
Αρκούδα στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο.

Αξιοσημείωτο ήταν και το έργο της ομάδας Περίθαλψης και Επανένταξης της Άγριας Ζωής του Αρκτούρου. Πέρα από την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών της στα 67 ζώα που φιλοξενούνται στον Αρκτούρο, κατάφερε να επανεντάξει 1 λύκο και 3 αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εμείς, ευχόμαστε στους ανθρώπους του Αρκτούρου, ο απολογισμός του 2023, να βρει την οργάνωση να έχει πετύχει πλήρως τους στόχους της. Θα είναι ένα ευτυχές γεγονός, τόσο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και της άγριας ζωής.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Αρκτούρου μέσα από την ιστοσελίδα του αλλά και την σελίδα της Οργάνωσης στο Facebook.