Η Αφίσα του Μύλου των Ξωτικών
Travel News

Τρίκαλα: Ο Μύλος Των Ξωτικών ανοίγει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου

Είναι γεγονός! Ο Μύλος των ξωτικών επιστρέφει για 11η χρονιά. Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 25 Νοεμβρίου, με νέα διαμόρφωση και ανανεωμένη θεματολογία. Ο Μύλος των ξωτικών είναι ένα από τα πιο δημοφική χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών για την πόλη των Τρικάλων. Για το λόγο αυτό Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, και στελέχη της διοργανώτριας αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου e-Trikala A.E. έδωσαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και ενημέρωσαν το κοινό για την φετινή διοργάνωση.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη λειτουργία του Μύλου Των Ξωτικών

Ο Μύλος των Ξωτικών ¨Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων¨

Για 11η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 10  χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Μύλος Των Ξωτικών
Ο Μύλος Των Ξωτικών

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, και στελέχη της διοργανώτριας αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου e-Trikala A.E. έδωσαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και ενημέρωσαν το κοινό για την φετινή διοργάνωση.  

Η 11η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί  τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών.

Μύλος Των Ξωτικών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που το έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν  όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Μύλος Των Ξωτικών

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου 2022 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας μας www.milosxotikon.gr η καλέστε στο 24310 38890.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση των διοργανωτών, ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργήσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Όσοι μένετε μακριά από τα Τρίκαλα και επιθυμείτε να επισκεφτείτε το χώρο του πάρκου, καλό θα ήταν να φροντίσετε για τη διαμονή σας στην πόλη όσο νωρίτερα μπορείτε. Η ζήτηση, ιδιαίτερα τις μέρες κοντά στα Χριστούγεννα είναι πάντοτε αυξημένη!

Ευχαριστούμε πολύ τον Μύλο Των Ξωτικών, για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.